Sveriges modernaste reningsverk invigt i Simrishamn

Många hade samlats till invigningen i Simrishamn 24 maj. Karin Jönsson representerade Lunds universitet och var inbjuden som en av fyra invigningstalare. Karins anförande talade om vikten av ny teknik, systemtänkande samarbeten och mod att förändra. Den nya anläggningen är främst fokuserad på mikroföroreningar och läkemedelsrester, vilka nu avlägsnas genom en ozonkontakttank. På sikt hoppas man kunna rena avloppsvattnet så väl att det går att återanvända på ett säkert sätt för olika ändamål.

Läs mer här och här. Lyssna till ett inslag i Vetandets värld här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi ger ut 8-9 nyhetsbrev varje år med aktuella händelser inom VA-teknik Södra: reportage, forskningsprojekt, publikationer, events, nytt om namn och tips om spännande saker på gång. Publicerade/tidigare nyhetsbrev kan du läsa här.