Pris för doktorandarbete

Maria Piculell har tilldelats Föreningen Vattens ”NEW GENERATION”-pris. Hon har i sitt doktorandarbete vid AnoxKaldnes och VA‑teknik, LTH, arbetat med att ta fram ett helt nytt sätt att använda MBBR-teknologin där man genom att kunna kontrollera biofilmtjockleken ser helt nya praktiska tillämpningar. Prismotiveringen lyder: ”Maria Piculell får pris för sin lysande förmåga att kombinera forskning inom vattenrening med praktiska tillämpningar och på ett pedagogiskt sätt nå ut med ny kunskap till såväl forskare runt om i världen, som till användare på reningsverk och vanliga medborgare med intresse för vattenvård.” Hon disputerade 2016 på avhandlingen New Dimensions of Moving Bed Biofilm Carriers. Läs mer om priset här. och här.

Maria Piculell till vänster på bilden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi ger ut 8-9 nyhetsbrev varje år med aktuella händelser inom VA-teknik Södra: reportage, forskningsprojekt, publikationer, events, nytt om namn och tips om spännande saker på gång. Publicerade/tidigare nyhetsbrev kan du läsa här.