Ozon och läkemedelsrening – workshop 14 mars i Linköping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I mars hölls en teknisk workshop om ozonering i Linköping. Den anordnades av Tekniska Verken i Linköping AB, Linköpings kommun, Lunds universitet, Aarhus Universitet, Berlin Centre of Competence for Water (DE), VA-teknik Södra, Länsstyrelsen i Östergötland och VA-kluster Mälardalen som en del i projektet CWPharma. Även projekten BONUS CLEANWATER och LIWE LIFE medverkade. Utöver presentationer om de olika projekten behandlades ämnen som ”Planering och design av ozoneringsan-läggningar”, ”Drift och kontroll av ozoneringsanläggningar” samt ”Efterbehandling efter ozonering”. Dessutom innehöll dagen workshops i mindre grupper där olika frågor diskuterades mer djuplodande. Slutligen bjöds det på en rundtur ute på verket där ozonanläggningen och den efterföljande biofilmsprocessen visades upp. Programmet i sin helhet samt flertalet presentationer hittas här.

Bild 1 Pernilla Bratt från Lidköpings kommun talar om LIWELIFE.

Bild 2 Michael Cimbritz från VA-teknik Södra talar om BONUS CLEANWATER.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi ger ut 8-9 nyhetsbrev varje år med aktuella händelser inom VA-teknik Södra: reportage, forskningsprojekt, publikationer, events, nytt om namn och tips om spännande saker på gång. Publicerade/tidigare nyhetsbrev kan du läsa här.