Nytt projekt – MARTINIS

MARTINIS (Mariculture Technical Innovations in Sweden) är ett nystartat projekt inom havsforskningen. Från VA-teknik Södra deltar Federico Micolucci med sin forskning kring nya reningstekniker med membran för att avlägsna mikroföroreningar och mikroplaster.

I projektet deltar också Jonathan Roques från SWEMARC och Göteborgs universitet och från Hiroshima universitet Tomonori Kindaichi.

MARTINIS-projektet syftar till att utvärdera reningseffektiviteten av kväveföreningar i fiskindustri med anammox- och membrantekniker.

Läs mer här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi ger ut 8-9 nyhetsbrev varje år med aktuella händelser inom VA-teknik Södra: reportage, forskningsprojekt, publikationer, events, nytt om namn och tips om spännande saker på gång. Publicerade/tidigare nyhetsbrev kan du läsa här.