Konferensdeltagande

konfmajVA-teknik Södra var väl representerat på konferensen Holistic Sludge Management, May 6-8, 2013 i Västerås. Jes la Cour Jansen var med i program- och arrangemangskommitén och var ordförande på flera sessioner. Totalt 6 artiklar från VA-teknik Södra var antagna för muntlig presentation:

  • F. Persson, Razia Sultana; M. Hermansson, F. Sörensson, A. Mattsson, B.-M. Wilén, E. Plaza. One-stage nitritation/anaerobic ammonium oxidation at low temperatures in biofilms
  • Å. Davidsson, H. Kjerstadius, S. Haghighatafshar, J. Fick, M. Olsson, H. Wachtmeister, E. Eriksson, J. la Cour Jansen. Effect of anaerobic digestion at 35, 55 and 60°C on pharmaceuticals and organic contaminants
  • H. Kjerstadius, J. la Cour Jansen, S. Haghighatafshar, Å. Davidsson. Hygenisation of sludge through anaerobic digestion at 35, 55 and 60 ºC
  • E. Eriksson, O. Kusk Kresten, M. Barrett Sørensen, C. Møller Kudahl, Å. Davidsson. Barley seed germination/rootelongation toxicity test for evaluation of sludge pre-treatment
  • S. Haghighatafshar, E. Ossiansson, H. Kjerstadius, J. la Cour Jansen, Å. Davidsson. Calibration of a mathematical model for anaerobic digestion with special emphasis on estimation of hydrolysis rate constants at 35, 55, and 60°C
  • F. Stenström, K. Tjus, J. la Cour Jansen. Oxygen induced dynamics of nitrous oxide in water and off-gas during treatment of digester supernatant.

Ann Mattsson höll en keynote-presentation: Sludge Management Situation in Sweden – a brief overview.

Gryaab och VA SYD hade dessutom egna presentationer:

  • A. Mattsson, F. Davidsson, J. Mattsson, D. Jacobsson, J. Jansson. Sludge quality versus collection of urban runoff and drainage – considerations when attempting at a holistic approach in Göteborg
  • H. Aspegren, C. Gruvberger, P.-G. Andersson, S. Edner, T. Nielsen, A. Thorén, E. Midlöv, H. Lindblom, A. Leander, B. Andersson, Y. Darte. Evaluation of Sludge Application on Agricultural Land in a long-term field study.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vi ger ut 8-9 nyhetsbrev varje år med aktuella händelser inom VA-teknik Södra: reportage, forskningsprojekt, publikationer, events, nytt om namn och tips om spännande saker på gång. Publicerade/tidigare nyhetsbrev kan du läsa här.